Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп підписав указ про компанії, що управляють найбільшими соціальними мережами.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на інформацію Білого дому.

Трамп у четвер розповів журналістам, що він доручив генеральному прокурору Вільяму Баррі приступити до роботи з прокурорами всіх штатів для розробки законодавства, яке дозволить владі боротися з "обманними", за словами Трампа, методами роботи соцмереж.

Відео дня

Виступаючи перед журналістами у Білому домі американський президент заявив, що підписаний ним указ покликаний позбавити соціальні мережі правового захисту, яким вони користуються завдяки Закону про порядність у ЗМІ. Зараз цей закон звільняє соцмережі, за рідкісними винятками, від будь-якої юридичної відповідальності за матеріали, опубліковані користувачами.

Читайте такожЦукерберг розкритикував Twitter через позначення поста Трампа "недостовірним"

Трамп підкреслив, що компанії, яким належать соцмережі, є, по суті, монополіями.

Генпрокурор Вільям Бар, присутній на брифінгу, сказав, що зараз адміністрація готує законопроект на додаток до сьогоднішнього указу Трампа.

Американський президент при цьому допускає, що його указ можуть оскаржити в судах, проте, на думку Трампа, у адміністрації є хороші шанси на перемогу в усіх цих процесах.

Раніше Трамп пригрозив соцмережам жорстким регулюванням або закриттям після того, як Twitter зробив зауваження до його посту. До цього Twitter вперше опублікував під його постом заклик до користувачів перевірити достовірність тверджень. Попередження з'явилося під постом Трампа про те, що поштове голосування може зробити можливою масштабну фальсифікацію.