Дональд Трамп / фото REUTERS

Колишній президент США Дональд Трамп не захоплюється Путіним, він лише "публічно робить йому компліменти", щоб загравати з електоратом, заявив екс-посол Штатів у Євросоюзі Гордон Сондленд, пише Newsweek.

На думку дипломата, Трамп потай дотримується однакового ставлення до всіх авторитарних світових лідерів, включно з Путіним, попри те, що іноді публічно його хвалить.

Сондленд також зазначив, що Трамп "прикидався" щодо своєї позиції щодо російсько-української війни і лише натякав, що він може припинити допомогу Україні, щоб догодити своїм потенційним виборцям:

Відео дня

"Трамп узагалі не любить Путіна. Зовсім, - сказав Сондленд. - Він підтримує Україну. Він повністю розуміє ставки. Я дійсно в це вірю... Але він прикидається, щоб зберегти єдність своєї бази доти, доки він не пройде вибори".

Крім того, Сондленд заявив, що, якщо Трампу вдасться повернутися до Білого дому, він "збільшить постачання зброї" в Україну в надії змусити Москву домовитися про припинення війни.

Трамп зробив гнівну заяву про Путіна і Сі Цзіньпіна

Нагадаємо, днями Дональд Трамп заявив, що китайський лідер Сі Цзіньпін і правитель Росії Володимир Путін зустрічаються, щоб завдати "шкоди":

"Вони просто зараз разом працюють над планами, в яких збираються разом завдати шкоди".

Вас також можуть зацікавити новини: