Чисельність армії Британії досягла найменшого розміру за останні 300 років / фото ua.depositphotos.com

Велика Британія, можливо, не повністю готова до повномасштабної війни поодинці, припустив генерал-майор Джеймс Мартін, пише The Telegraph.

За його словами, британська армія намагається "повернутися в потрібне русло" після багатьох років зосередження уваги на боротьбі з повстанцями, внаслідок чого вона "перебуває в процесі втрати навичок" для проведення повномасштабної кампанії. Зазначається, що чисельність армії досягла найменшого розміру за останні 300 років, скорочено і запаси боєприпасів.

"В умовах війни в Україні та загрози від Росії для решти Європи армія переключила свою увагу на готовність до війни, й цього тижня тисячі британських військовослужбовців перебували в західній Польщі в рамках найбільших військових навчань НАТО з часів холодної війни", - йдеться в публікації.

Відео дня

На думку Мартіна, зараз армія Британії повертається "на правильний шлях". Він запевнив, що британські солдати, як і раніше, найкращі у світі, але додав, що забезпечення їх екіпіруванням для ведення тривалої війни "вимагає великих зусиль".

При цьому генерал додав, що Велика Британія досить сильна, щоб зробити великий внесок у НАТО.

Як відомо, Британія активно підтримує Україну в боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва 3 травня прямо заявив, що готовий санкціонувати удари по російській території зі зброї, наданої Лондоном.

Вас також можуть зацікавити новини: