Верланов зазначив, що з ДФС хочуть перевести не менше 10 тисяч співробітників / фото УНІАН

Процес передачі обов'язків Державної фіскальної служби на Державну податкову службу займе від місяця до півтора, після чого ДПС зможе повноцінно працювати.

Читайте такожКабмін призначив Верланова головою податкової служби

Про це журналістам після сьогоднішнього призначення на засіданні уряду повідомив голова ДПС Сергій Верланов.

Відео дня

"Наступними кроками буде реєстрація юридичної особи, це переклад як мінімум 30% штату (Державної фіскальної служби – УНІАН), а це як мінімум 10 тисяч працівників, у штат Державної податкової служби, а потім – прийняття розпорядження Кабінету міністрів про покладення обов'язків від ДФС на Державну податкову службу. Ми думаємо, це буде зроблено в горизонті місяць-півтора", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів сьогодні призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби України (ДПС).

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову та митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Проте 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду керівників митної та податкової служб. Претендентами на посаду останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на пост голови податкової служби, в ході якого перемогу здобув Верланов, чию кандидатуру комісія рекомендувала уряду затвердити на даній посаді.