Прокуратура / io.ua

Як повідомило УНІАН джерело в прокуратурі Одеської області, сьогодні заступник генерального прокурора Роман Говда представив колективу прокуратури нового керівника – Миколу Стоянова.

За даними джерела, Стоянова призначено без приставки «в. о.».

Відео дня

Раніше, 21 травня 2014 року, Стоянов вже призначався прокурором Одеської області. Однак 7 липня 2014-го генеральний прокурор Віталій Ярема на зустрічі з представниками громадських організацій Одеси заявив, що Стоянов написав про звільнення.

Читайте такожСакварелідзе припускає, що "діамантові прокурори" повернуться на посади

Стоянов родом із села Червонознам'янка Іванівського району Одеської області.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня в Генпрокуратурі повідомили, що заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе звільнено з органів прокуратури. На сайті ГПУ зазначається, що також генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності за «грубе порушення прокурорської етики». Пізніше того ж дня Верховна Рада України дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Сам Сакварелідзе заявив, що причиною його звільнення з посади заступника генпрокурора стала його боротьба з крадіжками, корупцією та кругова порука в прокуратурі.