Чехія готова надати медичну допомогу євромайданівцям

Співголова Комітету парламентського співробітництва Україна - ЄС Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним Посланником з питань «Східного партнерства» МЗС Чеської Республіки Петером Марешем.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Порошенка, у ході зустрічі чеський дипломат зазначив, що Україна сьогодні у центрі уваги всього цивілізованого світу. Саме українське питання стане головним під час наступного Саміту «Східного Партнерства» у Празі в квітні 2014 року.

За словами Порошенка, Європейські країни на національному рівні розпочали активізацію практичної допомоги Україні у питаннях захисту громадян та сприяння в розслідуванні злочинів проти мирних людей.

Відео дня

Читайте такожЛьвівянина, який втратив кисть руки в Будинку профспілок, відправлять за кордон - Садовий

Під час зустрічі була презентована ініціатива Чеського уряду щодо надання медичної допомоги постраждалим учасникам мирних акцій, які потребують лікування та реабілітації. Чеська сторона погодилася взяти на себе організацію цих зусиль і через неурядові громадські організації буде зроблено усе для того, щоб захистити життя та здоров’я активістів Майдану.

Порошенко наголосив: «Солідарність чеської влади з нашим народом є доброю ознакою та демонстрацією підтримки тих, хто на українських майданах вимагає демократії, волі та прагне змін в країні».