Єлісєєв передав ЄС та Європарламенту задокументовані факти підтримки Росією проросійських збройних угруповань / УНІАН

Про це у вівторок в Брюсселі агентству УНІАН повідомив сам Єлісєєв, говорячи про очікування від запланованого на 16 липня самміту ЄС та ухвалення Європейським парламентом у четвер резолюції по Україні.

За словами українського дипломата, він передав партнерам з держав-членів та інституцій ЄС і депутатам Європейського Парламенту задокументовані факти безпосередньої підтримки Росією незаконних збройних терористичних угруповань, що діють на сході України.

«Ми привертаємо увагу європейських партнерів до того, що з моменту схвалення попередніх висновків Європейської Ради від 27 червня, які містили низку конкретних вимог до РФ, а також на тлі успіхів АТО, факти втручання Москви набули більш зухвалого характеру. Перекидання через кордон сучасної техніки, яка перебуває на озброєнні армії РФ, не може вважатися конструктивним внеском у деескалацію ситуації в Україні», - підкреслив Єлісєєв.

Відео дня

Читайте такожГлава місії України при ЄС розчарований небажанням Європи ввести більш рішучі санкції проти РФ

У зв’язку з цим він висловив сподівання, що за підсумками засідання Європейської Ради 16 липня ЄС ухвалить рішення застосувати більш жорстких санкцій проти РФ.

Читайте такожСША і ЄС обговорюють введення подальших санкцій проти Росії

"Це – момент істини для ЄС. Вияв солідарності з Україною був би послідовним та логічним кроком. Держави-члени ЄС повинні поставити міжнародне право, спільні демократичні цінності та здоровий глузд вище своїх бізнесових та енергетичних інтересів", - наголосив представник України при ЄС.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Європейський парламент проведе дискусію щодо ситуації в Україні та проголосує щодо кандидатури Жана-Клода Юнкера на посаду президента Європейської комісії.

.