Додавати, віднімати і множити тризначні числа - в уяві - швидше калькулятора – ці діти легко справляються з цією задачею. Мистецтво усної лічби продемонструють 3 березня в Києві близько 500   школярів з 26 міст України. Олімпіада відбудеться для дітей від 6 до 14 років.

Цього року основна тема Олімпіади «Дитячі президентські вибори України». На національних змаганнях діти будуть обирати «Президента», який буде представляти країну на Міжнародній Олімпіаді WAMAS, що відбудеться 28 червня в Туреччині.

Передвиборчі програми, анкети кандидатів у президенти, бюлетені, урни для голосування: буде повністю відтворена атмосфера виборів. При цьому головний критерій перемоги буде лише один: володіння ментальної арифметикою і майстерність усної лічби.

В Японії ментальна арифметика входить до шкільної програми. Це - методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти навчаються обходитися без них, збільшуючи швидкість усних обчислень. На змаганнях діти додають і віднімають приклади з трицифровими числами на швидкості менше 1,5 секунди.

Дослідження вчених підтвердили, що заняття ментальної арифметикою розвивають одночасно обидві півкулі мозку, завдяки чому у дітей різко поліпшується швидкість мислення, концентрація уваги і здатність швидко аналізувати інформацію і приймати рішення.

«Ми обрали темою Олімпіади президентські вибори, бо віримо, що саме інтелектуальний розвиток молоді може бути темою, яка здатна об’єднати суспільство. Ментальна арифметика дозволяє розвивати здібності дітей, українські чемпіони гідно представляють країну на міжнародних змаганнях. Ми впевнені, що розвиток інтелектуального потенціалу молоді сьогодні, забезпечить успіх України в майбутньому» - зазначила організатор Олімпіади Марина Мужановська.

В Україні ментальна арифметика в серпні 2017-го отримала схвалення Інституту Модернізації та інновації змісту освіти при Міністерстві освіти. А в січні 2018-го на базі університету Драгоманова почалась унікальна для Східної Європи програма - вперше викладачі отримують підвищення кваліфікації і навчаються дисципліни «ментальна арифметика» на базі Національного педагогічного університету. В вересні 2018 року за підтримки Міністерства освіти у 2-х школах офіційно стартував експеримент із впровадження ментальної арифметики в шкільну програму.

Як рахує тризначні числа і розповідає вірш дитина, яка займається ментальною арифметикою 1,5 року - https://youtu.be/PUYKX7WADvk

Увага!!! - проект є абсолютно аполітичним, ніяк не пов’язаний з реальними Президентськими перегонами та не містить агітацію за жодного з кандидатів на посаду Президента України

3 березня, неділя, 12:30

Київ, вул. Пирогова, 9, центр. корпус НПУ Драгоманова (станція м. «Університет»)

Попередня акредитація за телефоном 095 762 74 94 (Роман)

roman.onishenko@gmail.com