Корейський виробник електронної техніки Samsung Elerctronics повідомив про те, що 14 вересня компанія відкриє власний брендовий онлайн-магазин мобільного програмного забезпечення для смартфонів Samsung.

Можливо, успіх американської Apple, яка вже давно і успішно продає програми та музику для своїх телефонів і плеєрів, надихнув корейців на створення аналогічного сервісу. В будь-якому випадку, Samsung підтримує ідею диверсифікації своїх грошових потоків, тому шукає альтернативні шляхи отримання доходів. Раніше новинка обмежено працювала в режимі бета-версії на території Кореї, а тепер сервіс буде доступним у звичайному режимі для користувачів Європи.

У заяві Samsung повідомляють, що сервіс відкриють у Великобританії, Франції та Італії, а до кінця року він запрацює ще в 30 станах Європи, зокрема і Росії. На даний момент в онлайн-магазині нараховується більше 300 додатків, але до кінця року компанія має намір розширити це число до 2000.

Відео дня

Нагадаємо, не так давно фінська Nokia оголосила старт відразу два своїх проектів: випуск власного нетбука Nokia Booklet 3G і запуск платіжної системи Nokia Money.

“Діло”