У зв’язку з настанням спекотної погоди рух великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн всіма вулицям Києва, в тому числі, визначеним для руху транзитного вантажного транспорту, з 10.00 до 22.00 заборонено.

Як зазначається в повідомленні прес-служби КМДА, обмеження руху вантажівок в столиці введено з метою запобігання руйнування існуючого дорожнього покриття на вулично-шляховій мережі міста, відповідно п.5, п.6 розпорядження КМДА від 25.07.2008р. «Про додаткові заходи щодо впорядкування руху вантажного автотранспорту в місті Києві».

В мерії пояснюють, що асфальтобетонні покриття при температурі повітря вище +28 градусів протягом світлового дня дуже нагріваються, що призводить до утворення колійності, напливів та інших механічних деформацій від навантажень при русі великовагового транспорту.

Відео дня

Відповідні обмежувальні заходи на вуличній мережі міста здійснюються і контролюються нарядами дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції Києва.

Комунальна корпорація «Київавтодор» звертається до автоперевізників з вимогою безумовного виконання вищенаведеного розпорядження КМДА. Фахівці звертають увагу на те, що ігнорування даних вимог створює негативні умови для усіх учасників дорожнього руху і впливає на його безпеку.