В Чернівецькій області здійснюється низка берегоукріплювальних заходів, котрі фінансуються з державного бюджету, інформує Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів краю на сайті Чернівецькій ОДА.

Зокрема, на р. Прут у селі Тарасівці Новоселицького району планують покращити протипаводкову ситуацію. На ці цілі, згідно з планом фінансування, передбачено більше 1 мільйона гривень. У с. Йорданешти Глибоцького району на берегоукріплення р. Сірет передбачено понад 2 млн грн.

Окрім цього, в рамках міжнародного проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут на прикордонній території з Румунією та Республікою Молдова» Держводагентство України приймає дольову участь у співфінансуванні, - буде направлено більше 1 млн грн. на берегоукріплення цієї річки.

Відео дня

Проведення названих робіт значно покращить протипаводкову ситуацію, попередить втрату сільськогосподарських угідь та знизить соціальну напругу серед жителів вказаних прируслових населених пунктів, вважають фахівці.