Київ. 27 липня. УНІАН. До України, на запрошення керівництва МВС, прибула делегація МВС Російської Федерації.

Про це повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України.

Як зазначається у повідомленні, гості ознайомилися зі зразками зброї, що виготовляються на українському заводі «ФОРТ».

Відео дня

«У подальшому за результатами візиту може вирішуватися питання щодо придбання вітчизняного озброєння для оснащення російських підрозділів спеціального призначення», - наголошується у повідомленні УЗГ.

До складу делегації сусідньої країни увійшли співробітники оперативних підрозділів та підрозділів спеціального призначення МВС РФ «РИСЬ» та «ЗУБР».

Українські зброярі продемонстрували гостям «лінійку» з майже півтора десятка сучасних зразків озброєння різноманітного призначення – від патрулювання на вулицях населених пунктів до проведення спеціальних операцій зі штурмом будівель.

Діапазон видів зброї за призначенням теж вражає: від мініатюрного пістолета «останньої надії» до кулемета, снайперської гвинтівки та помпового карабіну, боєприпаси якого можуть зупинити навіть транспортний засіб.

Російські колеги разом з бійцями спецпідрозділу ГУБОЗ МВС України «Сокіл» випробували зброю в умовах полігону. Стрільби проходили в кілька етапів – від ведення вогню з пістолета по мішенях на невеликій відстані і до стрільби зі снайперської гвинтівки по цілях на відстані кількох сотень метрів, - інформує УЗГ МВС України.