Харків. 28 вересня. УНІАН. Співробітники СБУ в Харківській області попередили контрабандне ввезення до України кави з Європи на понад 3,1 млн. грн.

Як повідомили УНІАН в прес-центрі Управління СБУ в Харківській області, велику партію кави, ввезену з Італії на адресу однієї з харківських комерційних фірм, було виявлено у вересні в зоні митного контролю після митного огляду вантажного автомобіля.
Згідно з документами, вартість вантажу становила понад 970 тис. грн.

Подальша перевірка встановила, що правопорушники намагалися приховати від митного контролю справжню вартість кави, для чого внесли неправдиві відомості у супровідні документи на вантаж, зменшивши його реальну вартість втричі. За висновками фахівців Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, реальна вартість товару становить понад 3,1 млн. грн.

Відео дня

За фактом контрабанди слідчими УСБУ в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією предметів контрабанди та з конфіскацією майна.