Львів. 13 жовтня. УНІАН. Лікарі Львова закликають звернути увагу на дитячий алкоголізм. Як розповів головний дитячий лікар Львова Богдан Остальський, за 9 місяців цього року у реанімаційне відділення міської дитячої лікарні з алкогольним отруєнням потрапило 26 дітей.

Крім того, четверо дітей перебуває на профілактичному обліку у Львівському обласному державному клінічному наркологічному диспансері. Ще двоє дітей перебуває на диспансерному обліку, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Алкоголь призводить і до психологічної, і до фізичної залежності. Він дуже згубно впливає на усі органи, особливо згубний є для дитячого організму. Вживання алкоголю призводить до соматичних захворювань, хвороб серця. Останнім часом серед дітей є дуже поширений пивний алкоголізм. Побутує дуже неправильна думка, що пиво корисне. Але міцність алкоголю не впливає на залежність від нього. Адже в 1 л пива є 125 мл горілки. Тоді, як для профілактики серцево-судинних хвороб медики рекомендують вживати дорослим до 30 мл горілки», – розповіла підлітковий терапевт 1-ї поліклініки Орися Мікула.

Відео дня

Нагадаємо, Україна посідає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму, відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я.

ZAXID.NET