Київ. 14 жовтня. УНІАН. Правоохоронці проводять перевірку місць зберігання зброї. Про її результати представники керівництва відомства повідомлять на брифінгу, що відбудеться найближчим часом.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

За результатами подій, які сталися у Комінтернівському райвідділі внутрішніх справ міста Харкова, де були виявлені факти зникнення табельної вогнепальної зброї, Міністром внутрішніх справ України Анатолієм Могильовим було дано доручення перевірити наявність зброї у територіальних органах та навчальних закладах системи МВС.

Відео дня

Подібні цільові перевірки та масштабні інвентаризації не проводилися упродовж останніх 10 років. Перевіркою буде охоплено 32 місця зберігання зброї, в тому числі – УМВС областей, навчальні заклади та склади озброєння.

12 жовтня під час перевірки складу озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ було виявлено недостачу зброї, в тому числі пістолетів, гвинтівок, автоматичної зброї, а також зразків навчальної зброї.

Наказом Міністра внутрішніх справ України створена група для перевірки обставин надзвичайної події у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Очолив групу заступник Міністра Дмитро Ворона, до її складу увійшли фахівці кількох служб МВС: Департаменту внутрішньої безпеки, матеріального забезпечення, кадрового забезпечення, Головного управління внутрішніх військ МВС, Головного штабу МВС.

Група терміново відбула у відрядження до навчального закладу для проведення службової перевірки. За результатами її роботи буде прийняте рішення в рамках чинного законодавства.

20 жовтня в Міністерстві внутрішніх справ України відбудеться брифінг з цього питання.