Луганськ. 24 жовтня. УНІАН. В ніч на 21 жовтня у місті Стаханові Луганської області невідомі знищили пам‘ятник Тарасу ШЕВЧЕНКУ. Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова Луганського обласного відділення «Просвіта» Володимир СЕМИСТЯГА.

Як передає кореспондент УНІАН, цю інформацію підтвердила і начальник  управління внутрішньої політики  Луганської облдержадміністрації Марія БОРЗЕНКО. За її словами інформація є достовірною. Вандали пошкодили бюст Тараса ШЕВЧЕНКА. Фактично бюст зник, а від пам’ятника залишився тільки постамент.

До облдержадміністрації офіційних чи неофіційних повідомлень про цю подію з боку Стаханівської міської влади протягом дня не надходило, хоча про ситуацію керівництву міста було відомо ще зранку. «Ми звернулися до правоохоронних органів щодо ретельного розслідування цього інциденту”, - зазначила Марія БОРЗЕНКО.

Відео дня

Голова облдержадміністрації В. ПРИСТЮК дав доручення міському голові Ю.БОРИСОВУ протягом двох тижнів вирішити питання про створення нового пам'ятника Тарасу ШЕВЧЕНКУ, зокрема, знайти для нього гідне місце в центрі міста і визначитися з термінами будівництва», - повідомила М.БОРЗЕНКО.