Київ. 23 лютого. УНІАН. Київський цілитель винайшов ліки майже від усіх недуг. Для цього костоправ виправляв хребти за допомогою молотка, повідомляє ТСН.

Один із пацієнтів народного лікаря після кількох сеансів опинився у лікарні. Сильних ударів не витримала селезінка.

Цілитель від усіх звинувачень відхрещується.

Відео дня

Віктор показує революційний спосіб, яким його лікували від міжхребцевої грижі. "Сама процедура проходила за допомогою молотка, не металічного, а гумового", - розповідає Віктор Бережной. Народний цілитель гепав гумовим молотком по спині Віктора. Постраждалому порадили цього ескулапа знайомі. Після його сеансів у Віктора віднімалися ноги.

"Ударів десять-п'ятнадцять за хвилину, підвестися було одразу дуже важко. Потрібно було ще полежати, тому що ніг практично не відчував", - розповідає постраждалий. Один сеанс коштує 200 гривень. Після третього клієнт костоправа став пацієнтом лікарні швидкої допомоги.

"На операційному столі, коли розрізали, побачили, що все в крові, і результат - розрив селезінки", - говорить постраждалий Віктор Бережний. Цілителя звати Юрій Главчев. Чоловік запевняє, що він - цілитель і володіє паранормальними здібностями. Людина-рентген одразу ставить діагноз і може вилікувати практично будь-яку хворобу методом корекції хребта, який випробував на собі.

"Я батька залучаю, він кладе гуму, як я, веде, я кажу: стій, бий, він - бах, далі - стоп, бий", - пояснює Юрій Главчев. У офісі біля залізничного вокзалу костоправ нібито приймає хворих. На першому поверсі розмістився магазин товарів для йоги та медитації. Два дні тому Юрій Главчев проводив сеанси, розповідають у крамниці. Продавчині теж ходили, кажуть, це боляче.

Втім, займатися практикою чоловікові заборонено, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я. Медичної освіти не має, мануальною терапією може займатися під наглядом професійного лікаря. А ліцензія закінчилася ще 2004-го року.

Український костоправ усі звинувачення відкидає, мовляв, медичною практикою не займається, пацієнтів не б'є. У міліції зв'язку між відбитою селезінкою та ударами по спині поки що не знайшли.

"Треба провести судово-медичну експертизу, а також комплексну експертизу, щоб встановити наслідковий зв'язок", - пояснює речник Шевченківського райвідділу міліції Наталія Калиновська.

Віктор підозрює, що його черепаха рухається швидше, ніж міліційна перевірка. А кількість відбитих селезінок, за його даними, зростає. Втім, погоджується, що довести злочин важко. Адже цілитель жодної документації та бухгалтерії не веде.