У 29-річного кіровоградця міліція вилучила понад 40 кілограмів маку, а також приладдя для домашньої міні-нарколабораторії. Раніше чоловік вже був засуджений за зберігання наркотичних засобів.

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Кіровоградській області отримали оперативні дані про те, що в одному із мікрорайонів міста житель приватного сектору на території домоволодіння займається виготовленням опію. Під час проведення перевірки інформація знайшла своє підтвердження.

Відео дня

Під час огляду за згодою господаря працівники міліції виявили у господарському приміщенні чоловіка речові докази його незаконної діяльності. З будівлі правоохоронці вилучили шприци із залишками опію, більше десяти флаконів із написом «Аміак», пластикові й скляні пляшки з розчинником об’ємом близько 700 мл, а також пакети та мішки із насінням маку загальною вагою понад 40 кілограмів і приладдя для виготовлення наркотиків.

Вилучений посуд, рідини, сировину та інші компоненти нині досліджують експерти НДЕКЦ при УМВС в області. За попередніми даними, зловмисник виготовляв близько 20 мл опію у день. За цінами «чорного ринку» така кількість наркотичного засобу коштує 1000 грн.

За словами заступника начальника УМВС України в Кіровоградській області полковника міліції Руслана Бугринця, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Триває розслідування.