З початку року в Києві за результатами перевірок автокав'ярень за численні порушення співробітники столичної ДАІ склали 393 протоколи.

Як повідомляє прес-служба Державтоінспекції Києва, "з початку року за численні порушення співробітники столичної ДАІ склали 393 протоколи на водіїв авто, з яких здійснюється продаж гарячих напоїв. Зокрема, дуже розповсюдженим є порушення правил парковки".

Лише за 4 дні, з 27 по 30 червня, до адміністративної відповідальності за порушення правил дозвільної діяльності (торгівля без узгодження) у сфері безпеки дорожнього руху притягнуто 35 водіїв, за переобладнання - 40, за невиконання приписів - 3, інші порушення - 14.

Відео дня

"І ще одне важливе відхилення від законодавчих актів. Дуже часто власники на такі авто неофіційно встановлюють газобалонні установки. Так, з початку року за переобладнання затримано та поставлено на штрафмайдан 174 автокав’ярні", - констатують у столичному ДАІ.

Крім того, як підкреслили у прес-службі, за результатами перевірок на власників автокав’ярень складено 130 приписів та видано 21 вимогу на усунення порушень.