Народний депутат (фракція Партії регіонів), лідер кримської організації ПР Василь КИСЕЛЬОВ вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про основи національної безпеки України».

Метою є зміна редакції абзацу п’ятого частини другої статті 8 Закону України «Про основи національної безпеки України» з метою встановлення порядку набуття членства в НАТО - тільки після проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

В.КИСЕЛЬОВ відзначив, що прийняття проекту не потребує внесення змін до інших законодавчих актів України.

Відео дня

У записці до законопроекту депутат підкреслює, що керівництво держави, не звертаючи увагу на діючу постанову Верховної Ради України від 19 вересня 2006 року, «якою прямо заборонено проводити будь-які дії щодо вступу до НАТО до проведення всеукраїнського референдуму», «таємно подписали» та направили Генеральному Секретарю НАТО листа з проханням на найближчому (4 квітня) Бухарестському самміті розглянути питання про приєднання України до Плану дій щодо набуття членства в НАТО.  «Вкрай цинічно виглядає, коли ігнорується воля народу, що виражена у прийнятій Верховною Радою Декларації про державний суверенітет України», а також більш ніж 4, 5 млн. підписів громадян, зібраних під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Вважаючи за можливе затвердження нової редакції Конституції України на всеукраїнському референдумі, справедливо стверджуючи, що Український народ мудрий, влада, в той же час, не визначає дату проведення референдуму на вимогу громадян України, вважаючи, що Український народ нічого не розуміє у питаннях НАТО»,  - йдеться у документі.

В.КИСЕЛЬОВ говорить, що сьогодні «мова йде не лише про питання вступу до НАТО, а про узурпацію волі народу, який, згідно Конституції України є носієм і єдиним джерелом влади в Україні».