Заявами про необхідність  продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту після 2017 року, Росія "легалізувала свої зазіхання на територіальну цілісність України", вважає лідер УНП, народний депутат від фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій КОСТЕНКО.

"Наявність російських військових баз в Україні перешкоджає нашій державі стати  повноцінною європейською державою зі своїми зовнішньополітичними інтересами, перешкоджає проводити власну  національну політику", - сказав Ю.КОСТЕНКО, повідомляє прес-служба НУ-НС. "Російський ЧФ  дуже потужний дестабілізаційний чинник  - і  щодо нашої зовнішньої політики,   і щодо наших внутрішніх пріоритетів. Поки Росія перебуватиме  в Криму, Україні буде дуже важко інтегруватися в НАТО і Європейський Союз", - переконаний Ю.КОСТЕНКО.

Нагадаємо: посол з особливих доручень МЗС Росії Володимир Дорохін заявив про бажання Росії продовжити термін перебування Чорноморського флоту в Криму. “Ми ніколи не приховували, що хотіли б зберегти свою присутність у Севастополі і після 2017 року, - заявив посол.

Відео дня

"Цією заявою наші північні сусіди, нарешті,  зняли облудливу маску, якою вони прикривалася всі ці роки - що буцімто перебування флоту тимчасове, лише  до того часу, поки не буде збудована нова  база в Новоросійську”, - заявив лідер УНП.

"Окрім того, доки Російський флот буде в Криму - доти ми не будемо мати повноцінного кордону з Росією, - заявив Ю.КОСТЕНКО, - а відтак, ми не здатні вирішити проблему нелегальної міграції, яка нині наростає у геометричній прогресії. І поступово Україна буде перетворюватися у такий собі відстійник Росії для нелегальної міграції - ті всі нелегали, які рухаються з території Росії на захід, до Європи,  будуть залишатися в Україні на утриманні,  за кошти українського бюджету".