Кабінет міністрів України тримає під контролем ситуацію з подвійним громадянством – українським і російським – в Автономній Республіці Крим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам віце-прем’єр-міністр України Григорій НЕМИРЯ.

За його словами, уряд зробив запит до відповідних органів Російської Федерації щодо кількості осіб в Криму, які можуть мати подвійне громадянство. Г.НЕМИРЯ зазначив, що відповідний запит був направлений одразу ж після того, як з’явилася перша інформація щодо фактів подвійного громадянства.

Відео дня

***

Міністерство внутрішніх справ України звернулося до російської сторони з проханням надати інформацію про надання громадянам України громадянства Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО сьогодні в Кабінеті Міністрів.

«Ми зробили офіційні запити до відповідних органів Російської Федерації з проханням надати відповідну інформацію. Також працюють усі силові структури в рамках своїх оперативних можливостей для того, аби мати більше інформації з цього питання», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Водночас, на його думку, ключем вирішення питання подвійного громадянства громадян України є поліпшення соціальних стандартів і створення безпечних умов проживання на території держави для будь-яких громадян.

Міністр також констатував, що відповідно до національного законодавства не передбачена міра відповідальності за фактом наявності паспортів Росії і будь-якої іншої країни.