Робітники ялтинського «Комбінату впорядкування» сьогодні звільнили Массандрівський парк-пам`ятник садово-паркового мистецтва в Криму від незаконної будівлі – торгового павільйону-кафе.

Про це повідомили в прес-службі мерії Ялти.

Незаконна будівля з`явилася на території Массандрівського парку навесні 2006 року. Відразу було ініційовано позов до суду. 23 жовтня 2008 року Господарський суд Криму виніс рішення про знесення самобуду.

Відео дня

Знесення незаконного торгового павільйону-кафе здійснювалося, зокрема, у присутності головного державного виконавця Ялтинського відділу Державної виконавчої служби (ВДВС) Наталії ЗАЙЦЕВОЇ, представників мерії Ялти і наряду міліції.

Господар кафе Павло МІШУНІН спробував чинити опір знесенню будівлі. «За його твердженням, він має всі дозвільні документи на торговельний павільйон, здійснив розчищення території та ливнестоків в парку на території, де розташований літній майданчик кафе. Господар спробував довести «на кулаках», що дії ВДВС і міліції незаконні, тому що ніхто не попереджав господарів про знесення. Але під час сварки з`ясувалося, що ПП МІШУНІНА одержувало повістку з ВДВС про дату і час знесення і навіть розписалося про отримання», – говориться в повідомленні прес-служби мерії Ялти.

Устаткування торговельного павільйону направлене на зберігання.

«Дуже радий, що здійснено перший крок на шляху до очищення південнобережних парків-пам`ятників садово-паркового мистецтва від незаконних торгових точок», – сказав директор держпідприємства «Дирекція парків» Віктор БОНДАР.

Зараз на території трьох державних парків – Массандрівського, Лівадійського і Місхорського – розташовано близько 100 незаконних торговельних точок. За кожним фактом «Дирекція парків» оформляє протоколи і передаватиме позовні заяви до суду.