Президія Верховної Ради Криму закликала органи місцевого самоврядування автономії знизити ставки орендної плати за земельні ділянки несільськогосподарського призначення.

Відповідне звернення було прийняте сьогодні на засіданні президії, повідомляє прес-центр кримського парламенту.

У документі наголошується, що до ВР Криму надходять численні звернення промислових підприємств і підприємств санаторно-курортної сфери, представників середнього і малого бізнесу, що стосуються значного збільшення розміру річної орендної плати за земельні ділянки несільськогосподарського призначення.

Відео дня

«У зв`язку з тим, що статтею 63 закону України «Про Держбюджет України на 2009 рік» передбачене збільшення ставок земельного податку, базова вартість землі в деяких населених пунктах Криму збільшилася більше ніж утричі. При цьому відповідно збільшилася і орендна плата за землю. Оскільки ставки земельного податку по земельних ділянках (за винятком сільгоспугідь) відповідно до законодавства диференціюють і затверджують відповідні сільські, селищні і міські ради, то органи місцевого самоврядування мають можливість регулювання розміру річної орендної плати в рамках, передбачених законом», - наголошується у повідомленні прес-центру ВР Криму.

У прийнятому зверненні кримські депутати рекомендують переглянути на сесіях сільських, селищних і міських рад автономії розміри річної орендної плати за земельні ділянки несільськогосподарського призначення у бік їх зменшення.

В парламенті Криму вважають, що це дозволить зменшити соціальну напругу та підтримати реальний сектор економіки в умовах негативного впливу фінансово-економічної кризи.