Голову Судацької міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за те, що два місяці, регулярно збираючись на сесії, депутати міськради не розглядали протест прокурора, в якому він вимагав відновити в черзі на отримання житла інваліда Великої Вітчизняної війни.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Криму, після вісімнадцятирічного стояння в квартирної черзі інвалід війни не знайшов себе в списках черговиків.

«Виконком Судацької міськради просто викреслив ветерана зі списків, вирішивши для себе, що черговик вибув з регіону. Проти вироку «виїхав» громадянин нічого зробити не зміг, і в його інтересах виступила прокуратура. Чиновники замість того, щоб, як вимагає закон, у десять днів виправити помилку, тягнули з розглядом прокурорського протесту», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

На думку суду, несвоєчасний розгляд вимог прокурора підпадає під ознаки складу правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). За це правопорушення міського голову Андрія ДЕМЕНТЬЄВА оштрафовано.

Цим же рішенням суд на підставі матеріалів КРУ визнав мера винним в нецільовому використанні бюджетних коштів, за що його, згідно з КУпАП, покарано «рублем». Сума штрафу в повідомленні прокуратури не вказується.