У Севастополі до 195-річчя від дня народження Тараса Шевченка пройшов мітинг, в якому взяли участь представники міської державної адміністрації і міської ради, командування і особовий склад Військово-Морських сил України, представники політичних партій і громадських організацій.

На мітингу майоріли прапори Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів, партії „Свобода, партії „Єдиний Центр”, прапори УПА, товариства білорусів „Пагоня”.

З короткими промовами до присутніх звернулися заступник голови Севастопольської адміністрації Дмитро БАЗІВ, заступник голови Севастопольської міськради Юрій ДОЙНІКОВ, перший заступник командувача ВМС віце-адмірал Віктор МАКСИМОВ, лідери місцевих громадських організацій.

Відео дня

Після мітингу відбулося покладання квітів до пам’ятника Шевченку та урочисте проходження підрозділу почесної варти українських ВМС.

До річниці від дня народження Т.Шевченка у Севастополі відбулося також урочисте нагородження переможців міського конкурсу „Мальовнича Україна”, вручення стипендій молоді від канадського товариства „Приятелі України” за досягнення у вивченні української мови, фінальний етап міського конкурсу читців імені Т.Г.Шевченка та інші заходи.