Перша Генеральна асамблея Всесвітньої дитячої ліги націй відбудеться влітку 2010 року в рамках Міжнародного дитячого фестивалю “Змінимо світ на краще!” в “Артеку”.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила голова правління Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра, виконавчий директор МГО “Всесвітня дитяча ліга націй” Валентина ДОВЖЕНКО.

Вона зауважила, що рішення про створення Ліги було ухвалене 31 липня поточного року під час фестивалю “Змінимо віт на краще!”.

Відео дня

Діти з 50 країн світу вирішили за допомогою Ліги створити дієвий механізм участі дітей у прийнятті та реалізації рішень, що безпосередньо стосуються їх інтересів. “Юні миротворці зазначають, що на превеликий жаль, в країнах, які вони представляють, мають місце факти порушення прав дітей на освіту, свободу вибору, особисту безпеку, приватне життя”, - сказала вона.

6 жовтня Мін’юст зареєстрував Лігу, а 8-9 жовтня вона була презентована під час ювілейної конференції, присвяченої 20-річчю прийняття Конвенції ООН про права дитини у Женеві.

“Артек” обрано штаб-квартирою організації.

“Для нас дуже важливо, що саме в Україні, яка останнім часом демонструє миротворчі ініціативи, буде розташована штаб-квартири Ліги”, - сказав керівник центру перспективного розвитку “Артеку” Віктор КНИШ.

За його словам, подія, що відбудеться наступного року, набуває особливої ваги, оскільки у 2010 році відзначатиметься 85-річчя “Артеку”.

“До початку проведення Генеральної асамблеї ми знайдемо декілька найважливіших питань, які потребують першочергового виконання”, - сказав головуючий у Всесвітній дитячій лізі націй, учень Черкаської гімназії №1, В’ячеслав ЛІНІНГ.