Чисельність населення України з 1991 року скоротилася більш як на 6 млн. осіб, констатує Рада національної безпеки і оборони.

Проявом демографічної кризи стало погіршення майже усіх демографічних показників.

Основними проблемами є зниження показника народжуваності і збільшення показника смертності, скорочення тривалості життя і загальне старіння населення. Тенденції вплинули на кількісно-якісний склад трудового потенціалу, продуктивність праці.

Відео дня

Економічні та соціальні проблеми спричинили безробіття, поширення нелегальної трудової діяльності, зниження національного інтелектуального та освітнього потенціалу, значне розшарування населення за рівнем доходів.

Стан здоров`я українців характеризується значною поширеністю хронічних хвороб та соціально небезпечних захворювань.

РНБО доручила Кабінету міністрів забезпечити належне фінансування програм розвитку пріоритетних видів економічної діяльності, сприяти створенню умов для розвитку малого і середнього підприємництва та удосконалення законодавства з метою зменшення надмірного державного втручання у цю сферу.

Уряд має опрацювати питання щодо впровадження «сімейних» принципів оподаткування доходів фізичних осіб, надання сім`ям з двома і більше дітьми податкових пільг, розмір яких повинен збільшуватись з появою кожної наступної дитини.