Прокуратура опротестувала розпорядження управління Державтоінспекції про заборону автоперевізникам здійснювати у день виборів Президента України підвезення виборців до дільниць у Криму.

«У 14 регіонах Криму органи Державтоінспекції внесли розпорядження понад 100 підприємствам, що займаються пасажирськими автоперевезеннями, в яких категорично заборонили їм організовано перевозити виборців. Хоча побоювання силовиків цілком зрозумілі, попередження можливих порушень у такий спосіб не вписується у чинне законодавство», - повідомила прес-служба кримської прокуратури.

Органи ДАІ можуть вносити обов`язкові для виконання розпорядження виключно з питань безпеки дорожнього руху, інакше їх дії розцінюються як пряме втручання у підприємницьку діяльність, заявили у наглядовому відомстві.

Відео дня

Прокуратура Криму вимагає від кримського управління міліції припинити незаконні дії Державтоінспекції і провести службову перевірку.

«Органи прокуратури на місцях з метою скасування незаконних розпоряджень територіальних підрозділів ДАІ внесли 34 документи реагування», - відзначили у прес-службі.