Мешканці восьмиквартирного будинку в Криму виявили в підвалі більш як чотири тонни добрив - хімічної речовини другого класу небезпеки, яка лежала там тривалий час, повідомила прес-служба кримського управління МНС. 

«Понад 50 років тому вхід і всі слухові вікна до підвалу чомусь завалили землею. Всі ці роки мешканці не підозрювали, що знаходиться під їх підлогою. Після дощів і присаджування ґрунту з`явилася невеликий отвір в одному з вікон, в нього мешканці побачили бочки», - говориться в прес-релізі. 

У бочках, які знайшли в незадовільному стані в селі Чапаївка Совєтського району, виявився попередник дусту. Частина хімікатів була на землі. 

Відео дня

Хімічна речовина вважається дуже токсичною. Проте у квартирах не зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації отруйних речовин. «Підвал був абсолютно сухим, це і рятувало людей», - заявляють рятувальники. 

Фахівці МНС перетарили добриво, відселивши на час проведення робіт мешканців будинку, та вивезли на склад отрутохімікатів. Вони також провели обробку бочок і підвалу. 

Група фахівців радіаційного, хімічного і біологічного захисту аварійно-рятівної частини кримського управління МНС працює на місці події. До роботи підрозділів залучать співробітників СЕС. Вони візьмуть проби грунту і повітря.