Син депутата міської ради Сімферополя Віталій Файнгольд після судового засідання, 6 листопадаЗалізничний районний суд Сімферополя відмовився змінити запобіжний захід із підписки про невиїзд на взяття під варту сину колишнього депутата Сімферопольської міської ради Віталію ФАЙНГОЛЬДУ, який у 2008 році на автомобілі на смерть збив мотоциклістку Ганну Мішуткіну, повідомив кореспонденту УНІАН Валерій ЮРЧЕНКО - адвокат батька Мішуткіної Олександра ГОППЕ.

«Прокурор вимагав змінити запобіжний захід, посилаючись на те, що він може переховуватися від слідства, але суд відмовив», - повідомив адвокат по телефону.

Зіткнення автомобіля Bentley під керуванням ФАЙНГОЛЬДА з мотоциклом, за кермом якого перебувала Мішуткіна, сталося вночі 16 вересня 2008 року в районі залізничного вокзалу Сімферополя. Після удару мотоцикл відкинуло на ще один автомобіль, а Bentley скоїв зіткнення з двома машинами. Мішуткіна померла на місці аварії. Експерти встановили, що Bentley рухався зі швидкістю 171 кілометр на годину.

Відео дня

Залізничний райсуд Сімферополя в листопаді 2009 року визнав ФАЙНГОЛЬДА винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху й засудив до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом на три роки, вирішивши при цьому звільнити його від покарання з випробувальним терміном два роки. Апеляційний суд Криму відхилив скаргу прокуратури і ГОППЕ на рішення суду першої інстанції, вони звернулися до Верховного суду України. ВСУ на початку року ухвалив переглянути вирок винуватцю ДТП і повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Судовий процес поновився у вівторок в Сімферополі. ФАЙНГОЛЬД заявив про погіршення свого здоров`я й надав суду довідку про зміну групи інвалідності з третьої на другу загальну. «Прокурор вимагав, і я підтримав вимогу перевірити дані про його інвалідність», - сказав адвокат потерпілого.

Батько Мішуткіної вимагає виплатити йому моральний збиток і посилити покарання для ФАЙНГОЛЬДА.

Залізничний райсуд Сімферополя вирішив викликати свідків аварії, обставини справи встановлюватимуться в повному обсязі, наступне засідання суду призначено на кінець квітня.