Сімферополь. 23 жовтня. УНІАН. Результатом перевірки фахівців та прокурорів факту спалаху вірусу гепатиту «А» на території м. Щолкіно Ленінського району стало порушення кримінальної справи.

Слідство пов`язує розповсюдження інфекції з ремонтними роботами каналізаційної мережі, кажуть у прес-службі прокуратури АРК.

Результати дослідчої перевірки вказують на залежність розвитку спалаху гепатиту «А» від показників якості питної води в місті. За останніми даними, в Щолкіно зафіксовано 57 випадків захворювання вірусним гепатитом «А», серед яких 18 - діти.

Відео дня

Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.325 Кримінального кодексу України (порушення правил, встановлених з метою запобігання епідеміологічним та іншим заразними захворюванням).

Справка УНІАН. На території міста Щолкіне з діагнозом вірусний гепатит із 3 вересня до 14 жовтня було госпіталізовано 48 осіб. Ситуацію в місті, де зафіксовано спалах гепатиту, було визнано надзвичайною ситуацією місцевого характеру.