Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН вважає, що Севастопольська міськрада, ухваливши рішення про оголошення міста „територією без НАТО”, займається популізмом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі ТРК „Бриз”.

За словами С.КУНІЦИНА, на сьогодні „більшість у міськраді складають депутати від Партії регіонів і КПУ. По суті, у них контрольний пакет. Тому коли міськрадою ухвалюються окремі популістські рішення, я хочу запитати: друзі, так ви влада чи опозиція? Ви ведете себе так, начебто ви є опозиція. А ви влада, тому що у вас сьогодні більшість у міській раді. Так давайте і вести себе належним чином, і не ухвалювати популістських рішень, які нічого доброго не дадуть.

Відео дня

Як сказав С.КУНІЦИН, „сьогодні життя так влаштоване, що з Північноатлантичним альянсом співробітничають усі країни колишнього Радянського Союзу, і братська Російська Федерація - ще більше (здійснює співробітництво - УНІАН), ніж Україна”.

Також на думку голови міськадміністрації, „є цілий ряд політичних лозунгів, якими спекулюють окремі політичні сили напередодні виборів. Це проблеми мови, проблеми НАТО чи без НАТО тощо. Вибори проходять, і на цьому все закінчується”. Як вважає С.КУНІЦИН, люди вже втомилися від політики, „а цілий ряд політичних партій викидають лозунги і починають готуватися до місцевих виборів. На всяк випадок, розуміючи, що вони можуть бути, і цим самим відволікають громадську думку від справ насущних”.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Севастопольська міська рада оголосила територію Севастополя „Територією без НАТО”. В ухваленому нею рішенні зазначалося, що проголошення міста „територією без НАТО” означає, що міськрада виступає „проти присутності у нашому регіоні військ НАТО, інструкторів, інспекторів та інших представників НАТО”. В сесійному рішенні також говориться, що депутати не дають „згоди на використання міської інфраструктури для розміщення і забезпечення військових підрозділів НАТО”.

Міськрада тоді звернулася до Президента і Верховної Ради України „з вимогою припинити втягування України в НАТО”.