Президент України Віктор ЮЩЕНКО сподівається, що Росії та Україні вдасться врегулювати питання про розмежування Керченської протоки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на спільній з Президентом РФ Володимиром ПУТІНИМ прес-конференції в Москві.

В.ЮЩЕНКО зазначив, що на сьогоднішній день є стовідсоткове розуміння щодо демаркації кордону по суходолу, він відзначив хорошу динаміку вирішення питання щодо Азовського й Чорного морів.

Відео дня

«Я думаю, що сьогодні ми почали переговорний процес щодо Керченської протоки. Обговорили умови, які може обговорити кожна зі сторін, щоб, врешті-решт, знайти взаємоприйнятне рішення», - сказав Президент України.

Також В.ЮЩЕНКО зазначив, що за останній рік сторони значно просунулися в переговорному процесі щодо перебування на території України російського флоту. Він нагадав, що на сьогоднішній день затверджено методику з оцінки активів, нерухомості та інших характеристик, що дасть можливість провести інвентаризацію всього майна й приведе до відповідних угод.

Також В.ЮЩЕНКО поінформував, що сьогодні особлива увага приділялася гуманітарному й соціальному блоку.

В свою чергу В.ПУТІН зазначив, що вони обговорили й питання висвітлення спільної історії.