Прокуратурою м. Судак (Крим) в ході перевірки дотримання Закону України «Про запобігання  захворюванню на синдром набутого імунодефіциту і соціального  захисту населення».Дані факти були виявлені порушення.

Хворим СНІДом в Судаку нікуди було звернутися за консультацією: у місті не було кабінету  «Довіри» для осіб, які стали жертвами захворювання. Неналежним чином вівся облік  ВІЛ-інфікованих. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Медики міста не проводили роботу, передбачену законодавством і державними програмами, з подібного роду хворими людьми. Було порушене право людей на безкоштовний проїзд до діагностичного центру", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Прокуратурою було внесено подання у виконком міської ради з вимогою про виправлення ситуації в даній галузі. "Після  втручання прокурора було вирішено питання про відкриття  кабінету «Довіри», виділено приміщення, набрано штат співробітників", - говорять у прокуратурі.

На даний час вирішується  питання  про залучення до відповідальності посадовців, які не організували роботу в цьому напрямку на належному рівні.