27 вересня о 10.00 у Київському міському Будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відбудеться конференція, присвячена 70-м роковинам масових розстрілів у Бабиному Яру.

Як передає кореспондент УНІАН, ініціатором конференції виступили Міжнародна асоціація Спільнота Святого Егідія та Об’єднання юдейських релігійних організацій України.

У Києві відбудеться конференція, присвячена 70-м роковинам масових розстрілів у Бабиному Яру

Відео дня

На конференції, зокрема, обговорюватимуться питання, що означає Бабин Яр для ідентичності та ментальності сьогоднішніх поколінь киян: далеку історію, «єврейську» трагедію чи «чужу» пам’ять?

Організатори заходу вважають, що конференція стане моментом сучасного переосмислення подій 70-річної давнини у Бабиному Яру на рівні науковому, культурному, педагогічному, а отже – широко суспільному. Конференція стане місцем відкритої дискусії та діалогу, до яких запрошені найавторитетніші вчені й фахівці України. Це дозволить розглянути питання Бабиного Яру у контексті загальнолюдських цінностей, тісно пов’язаних із проблемами національної, релігійної інтолерантності, ксенофобії та расизму, що набувають дедалі більшої актуальності в сучасному українському суспільстві.

У конференцій, зокрема, візьмуть участь: академік Мирослав ПОПОВИЧ, Директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій ПОДОЛЬСЬКИЙ, італійський професор Адріано РОККУЧЧІ (університет Roma Tre), голова Всеукраїнської організації євреїв - колишніх в`язнів концентраційних таборів і гетто Борис ЗАБАРКО, а також головний рабин Києва і України Якоб дов БЛАЙХ і заступник міністра культури й туризму Тимофій КОХАН.