За даними соцмереж, зникненню світла передував гучний звук, схожий на вибух / фото "Думская"

Частина вулиць на Черемушках і Таїрова в Одесі виявилися знеструмлені сьогодні вранці через аварію, в якій енергетики звинувачують ворону, що пошкодила дроти.

Про це повідомляє місцеве видання «Думская».

Одесити в соцмережах діляться, що зникненню світла передував гучний звук, схожий на вибух. В «Одесаобленерго» повідомляють про те, що аварія, яка залишила без світла практично весь проспект Академіка Глушко, сталася о 9:25.

Відео дня

За даними співробітників Південного РЕМ, причиною стало замикання, яке сталося через попадання на лінію електропередач невідомого кабелю. Його туди нібито принесла ворона, щоб зміцнити своє гніздо.

фото "Думская"

На місці інциденту лежать пошкоджені деталі від конструкції ЛЕП. Недалеко від лінії дійсно є гніздо. Місце обгороджене плівкою, працюють ремонтники.

Зазначимо, без світла також сидять жителі вулиць Іцхака Рабіна, Мінської та Бабаджаняна – тут також сталася аварія, але з вороною вона не пов'язана.

Згідно з даними «Одесаобленерго», Таїрова планували підключити до 16:00, а Черемушки – до 17:00.

КУ «СМЕП» тим часом повідомляє, що на час ремонтних робіт на перехрестях Космонавта Комарова/ Інглезі, Люстдорфська дорога/ Дмитра Донського і Адміральський проспект/ Краснова відключені світлофори.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок ускладнення погодних умов (шквалистий вітер) через спрацювання системи захисту ліній електропередач в Україні залишаються знеструмленими 537 населених пунктів в 15 областях.