Домашні вихованці здатні не тільки прикрашати дозвілля, а й дивувати. Представники роду котячих регулярно опиняються на сторінках «Книги рекордів Гіннесса».

Найгучніша кішка у світі

Читайте такожДикий кіт влаштував погром у столичній посудній крамниці

Британська кішка Смокі поставила світовий рекорд з гучності муркотіння. Муркотіння Смокі досягає 92 децибел і розноситься по всьому будинку, як звук працюючого пилососа. На момент встановлення рекорду в 2011 році їй виповнилося 12 років.

Найбільш пухнастий кіт у світі

Полковник Мяу об'єднує в собі гімалайську і перську породи. Шерсть кота має довжину аж 23 см, його занесено в Книгу Рекордів Гіннеса як найбільш кудлатого вихованця. Кумедна мордочка і красива шерсть цього кота не залишать байдужим нікого.

Найдовша кішка у світі

Британська кішка Людо потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найдовша в світі. Її довжина від носа до кінчика хвоста складає 119 см. За словами господині, кішка має ледачий характер та через свою довжину є незграбною.

Найменший кіт у світі

Плямисто-рудий кіт дуже рідкісний і трапляється лише на Шрі-Ланці та в Індії. Важить він трохи більше ніж 1 кг і має вшестеро гостріший зір, ніж в людини. Важко повірити, що цей крихітний малюк насправді дорослий кіт.

Найпопулярніший кіт у світі

Кіт на прізвисько Мару з Японії був визнаний найпопулярнішим в світі. Кіт прославився завдяки власному каналу в YouTube і шаленій пристрасті до коробок. Ролики з Мару набирають сотні тисяч переглядів.