Гризуни часто вибирають будинки людей для зимівлі / фото ua.depositphotos.com

Миші - одні з найпоширеніших шкідників, які можуть оселитися у вашому домі: вони переносять різні захворювання та мікроорганізми, які поширюють, залишаючи за собою екскременти та сечу. З настанням холодів миші часто намагаються знайти притулок, тепло і їжу в будинках.

Кращим засобом захисту від цих шкідників є підтримання чистоти в будинку, герметична упаковка продуктів харчування та блокування місць проникнення мишей в житло. Миші також мають дуже чутливий нюх, тому їх можна відлякати запахами.

Кориця

З настанням осені свічки з паличок кориці можуть не тільки створювати в будинку затишок, але і відлякувати гризунів.

Відео дня

"Можна розсипати корицю по дому, а можна використовувати її для приготування спрею, що відлякує гризунів. Додайте кілька крапель коричного масла в воду і розпорошите його по дому", - порадили експерти по боротьбі з гризунами компанії Fox pest Control.

М'ятна олія

Ще один сезонний аромат - м'ятна олія - може допомогти розслабитися людині і створити вдома затишок, але для мишей це занадто сильний запах.

"Гризуни не виносять сильного і м'ятного запаху цієї олії, тому кілька крапель по всьому будинку можуть надовго позбавити їх від мишей", - розповіли фахівці.

Експерти радять власникам будинків використовувати дифузор для розпилення м'ятного масла по дому або наносити його безпосередньо на ті місця, де вони бачили крихітних істот.

Цитронела

Цитронела - це природний засіб для відлякування комах і тварин, що отримується з трави, яка має квітковий запах.

"Ці тварини ненавидять лимонний запах цитронели, тому її використання навколо будинку може допомогти їх відлякати", - кажуть в Fox Pest Control.

Ви можете придбати свічки або олії цитронели або посадити траву навколо свого будинку, щоб відлякати мишей та інших шкідників.

Білий оцет

Запах білого оцту може бути не таким приємним, як запах кориці, м'яти або цитронели, але, як було встановлено, він відлякує мишей.

"Ці шкідники не виносять різкого запаху оцту, тому його можна використовувати в якості ефективного засобу для відлякування гризунів", - заявили експерти.

Власники будинків можуть змочити ватні кульки в оцті і залишити їх у місцях, де гризуни можуть намагатися проникнути всередину. Різкий запах відлякує мишей і замаскує запах, який вони залишають після себе.

Відбілювач

Ще одним побутовий засіб, який має сильний запах, що допомагає запобігти нашестю мишей, - відбілювач.

"Різкий запах відбілювача неприємний для цих тварин, тому його використання по всьому будинку може допомогти відвадити їх", - стверджують в компанії Fox Pest Control. "Можна змішати його з водою і розпорошити навколо будинку".

Однак фахівці попереджають, що ця хімічна суміш токсична для людини при вдиханні або ковтанні, тому поводитися з нею слід з обережністю.

Раніше УНІАН писав, що жінка поскаржилася, що впертий сусід сприяє розмноженню щурів на задньому дворі. 

Вас також можуть зацікавити новини: