wikimedia.org

В одній з британських лікарень пацієнту замість іншої амбулаторної урологічної операції помилково провели процедуру вазектомії, тим самим повністю стерилізувавши його, повідомляє Medпортал з посиланням на The Daily Telegraph.

Як пише видання, оскільки мова йде про молодого, бездітного чоловіка, сума позовів до Royal Liverpool Hospital, де стався інцидент, може перевищити сто тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте такожЗабруднене повітря у світі вбиває щороку 7 млн людей

Відео дня

Як повідомили в лікарні, де зараз проходить внутрішнє розслідування події, хірург, який допустив помилку, відсторонений від роботи до його завершення. «Ми приносимо пацієнту свої щирі вибачення і надаємо йому всебічну підтримку в цій ситуації», - заявив головний лікар Royal Liverpool Hospital Пітер Вільямс (Peter Williams). За його словами, на даний час лікарі працюють над тим, щоб спробувати, наскільки це можливо, виправити становище.

Тим часом, один з керівників місцевого відділення Національної системи охорони здоров'я Великобританії (NHS) визнав, що під час операції, про яку йде мова, не дотримувався протокол хірургічної безпеки ВООЗ.

Читайте такожВООЗ виступила з новими рекомендаціями щодо споживання цукру

Вазектомія - хірургічна процедура, в ході якої блокуються (перев'язується або видаляється фрагмент) сім'явиносні протоки, що доставляють сперматозоїди з тестикул до статевого органу, завдяки чому досягається стерильність (нездатність мати потомство). Ефективність операції зазвичай становить 99 відсотків. Часткове відновлення функції сім'явивідних проток після неї хоч і можливе, але, за даними NHS, коефіцієнт результативності при цьому не перевищує 55 відсотків.