Деякі продукти корисніші за інших для вашої шкіри / фото ua.depositphotos.com

Збереження молодого вигляду є метою багатьох людей, коли справа доходить до зовнішності. Однак, коли ми стаємо старше, то помічаємо незначні зміни, такі як зморшки на шкірі та сиве волосся.

Старший науковий співробітник Absolute Collagen, доктор Дейв Рейлі пояснив Еxpress, як продукти, багаті колагеном, можуть допомогти зберегти шкіру міцною та пружною. За його словами, колаген є основним компонентом наших зв’язок і сполучної тканини, має ранозагоювальні властивості та зміцнює шкіру.

"Не секрет, що їжа, яку ми їмо, безпосередньо впливає на наше здоров’я та добробут. А прагнення до збалансованого харчування та більшої уваги до поживних речовин у вашій їжі не тільки принесе користь вашому загальному самопочуттю, але й може сприяти виробленню колагену. У міру того, як ви старієте і вироблення колагену зменшується, внесення невеликих змін, щоб включити в їжу більше інгредієнтів, що підвищують колаген, принесе реальну користь для зовнішнього вигляду та міцності вашої шкіри", - сказав Рейлі.

Відео дня

Курка

Доктор заявив, що відкриває топ найкорисніших продуктів курятина. Вона "важлива" для виробництва колагену.

"Амінокислоти та мінерали, які ви отримуєте з цього популярного м’яса, ідеально підходять для ефективної роботи колагену у вашому тілі", - пояснив Рейлі.

Білок

Яєчні білки є ще одним поширеним джерелом білка, який використовують відвідувачі тренажерного залу, але його переваги полягають не лише в покращенні та відновленні м’язів.

"Яєчні білки особливо багаті амінокислотою під назвою пролін, яка є важливим компонентом колагену і допоможе вашій шкірі стати сяючою. Їх також відносно легко включити у свій раціон, оскільки ви можете замінити використання яєць у більшості рецептів більшою кількістю яєчних білків у співвідношенні 1:2 або 1:3", - додав експерт.

Ягоди

З наближенням теплих місяців сезону все більше ягід буде за доступною ціною. За бажанням їх можна також заморозити, аби мати їх протягом року. Як розповів Рейлі, ягоди не тільки смачні і універсальні, але й багаті вітаміном С, який чудово сприяє виробленню колагену в організмі.

"Полуниця та деякі сорти ожини почнуть з’являтися наприкінці весни, і їх можна просто додати до вашої ранкової граноли або споживати як вечірню закуску, щоб підвищити рівень колагену", - радить він.

Часник

Рейлі зазначив, що часник також є "важливим елементом у виробництві колагену".

"Насичений сполуками сірки, він необхідний для формування колагенових волокон і підтримки цілісності тканин. Додаючи часник у свої страви — подрібнений у соусах, смажений з овочами або доданий у заправки — ви не лише покращуєте смак, але й підтримуєте бадьорість шкіри", - пояснює доктор.

Бобові

Для веганів і вегетаріанців квасоля, сочевиця та нут є "найкращим вибором" для підтримки колагену.

"Бобові, багаті білком і незамінними амінокислотами, чудово сприяють виробленню колагену. Більше того, бобові — це справді рентабельний список покупок, який можна додати до різноманітних страв, від супів і соусів до соусів болоньєзе", - підсумував він.

Інші поради щодо харчування

Раніше УНІАН розповідав, що молекула в каві подовжує молодість м'язів.

Також було названо 11 продуктів харчування, які вбивають нашу молодість.

Вас також можуть зацікавити новини: