Кава може бути корисною для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Вчені виявили, що молекула, яка міститься в каві, сприяє поліпшенню здоров'я і функціонування м'язів, особливо щодо стану, відомого як саркопенія. Вона проявляється поступовим ослабленням м'язів через клітинні зміни, пов'язані зі старінням.

І це доповнює довгий список потенційних переваг для здоров'я, пов'язаних з одним із найпопулярніших напоїв у світі, пише Forbes

Йдеться про сполуку тригонелін (молекула, звана алкалоїдом), яка міститься в каві у великих кількостях.

Відео дня

У нещодавньому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Metabolism, вивчали рівні тригонеліну в крові кількох видів тварин і було виявлено, що високі рівні позитивно корелюють із м'язовою силою. І навпаки, низькі рівні корелювали із саркопенією, яка являє собою вікову втрату об'єму і сили скелетних м'язів.

"Ми були раді виявити під час спільних досліджень, що природна молекула з їжі взаємодіє з клітинними ознаками старіння. Переваги тригонеліну щодо клітинного метаболізму та здоров'я м'язів під час старіння відкривають багатообіцяючі можливості його практичного застосування", - сказав один із керівників дослідження Джером Файгі зі Швейцарії.

Роботу очолювали дослідники зі Швейцарії та Сінгапуру, але в ній також брали участь дослідники з інших країн, включно зі США, Великою Британією, Фінляндією, Іраном та Австралією.

Зазначається, що кава пов'язана з кількома потенційними перевагами для здоров'я, включно з поліпшенням здоров'я серцево-судинної системи. У великих кількостях кофеїн може мати низку негативних наслідків, включно з безсонням, занепокоєнням, головним болем і занепокоєнням. Тому його слід вживати у помірних кількостях.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що станеться з вашим сном, якщо ви перестанете пити каву.

Вас також можуть зацікавити новини: