Сардини-це єдиний здоровий продукт / фото ua.depositphotos.com

Дипломований дієтолог DMV Шайла Кадоган, яка спеціалізується на інтегративному харчуванні, метаболічних дисфункціях і захворюваннях шлунково-кишкового тракту назвала продукт, який ніколи не забуває покласти в кошик через його високу якість. За її словами, таким продуктом є сардини.

Хоча вони не такі популярні та гламурні, як лосось, консервовані сардини - чудовий вибір для регулярного включення в раціон.

Видання Study Finds пишеи, що сучасні дієтичні рекомендації пропонують споживати 8-12 унцій (340 грам) морепродуктів на тиждень для оптимального здоров'я. Однак близько 90% людей не досягають цієї мети.

Відео дня

Цьому може бути багато пояснень, наприклад, стандартна дієта не надає пріоритет здоровій їжі, доступності морепродуктів та відсутності харчової освіти щодо важливості споживання морепродуктів.

Сардини - відмінний вибір для тих, хто хоче практично і з користю для здоров'я включити в свій раціон більше морепродуктів. Звичайно, рибний запах і смак не для всіх, але користь для здоров'я варто спробувати.

Одна банка сардин містить приблизно:

  • 170 калорій;
  • 10 грамів жиру;
  • 18 грамів білка;
  • 0 грамів вуглеводів;
  • 40% денної норми вітаміну D;
  • 80% добової норми селену;
  • 20% денної норми кальцію.

Крім того, сардини містять близько 1800 міліграмів Омега-3 жирних кислот EPA і DHA, які підтримують здоров'я мозку. Враховуючи, що вони також багаті селеном, вони стимулюють синтез селенопротеїнів. Селенопротеїни вкрай важливі для запобігання окисного стресу і підтримки оптимальної роботи мозку. Крім того, вони містять залізо, ніацин, фосфор, калій, цинк, вітамін Е, В12 та інші елементи.

Окрім переконливих переваг у харчуванні, сардини також значно полегшують життя. При бажанні підтримувати здорове харчування люди стикаються з проблемою вартості, особливо коли мова йде про те, щоб зробити морепродукти регулярною частиною свого раціону. На щастя, сардини досить дешеві. Враховуючи, що сардини продаються в банках, їх дуже практично відкривати на сніданок, брати з собою на роботу на обід або готувати з них швидку вечерю.

Нарешті, якщо вас турбує вміст ртуті в такій рибі, як тунець, сардини є феноменальним варіантом з низьким вмістом ртуті. Вони знаходяться досить низько в харчовому ланцюжку і мають невеликий розмір, а значить, не накопичують стільки ртуті, як великі риби. Вживання сардин - хороший спосіб отримати важливі омега-3 і при цьому не допустити потрапляння небажаних забруднюючих речовин в організм.

Щотижневе вживання різноманітних морепродуктів є ключовою складовою хорошого здоров'я, але багато хто не робить цього або через низьку якість харчування, або через соціально-економічні бар'єри. Різні види морепродуктів містять корисні поживні речовини, але сардини виділяються тим, що вони дають більше користі.

Раніше УНІАН писав, що медик з Каліфорнії розповіла про п'ять продуктів, які помилково вважаються корисними.

Вас також можуть зацікавити новини: