Вживання кави натщесерце може посилити занепокоєння і нервозність / фото ua.depositphotos.com

Вживання кави зранку може завдати шкоди вашому здоров'ю в багатьох відношеннях, пише healthshots.com, називаючи 7 побічних ефектів.

Дослідження показують, що кава натщесерце може викликати розлад шлунка і перешкодити процесу засвоєння поживних речовин, потенційно ставлячи під загрозу імунну систему. Ця звичка також може посилити кислотний рефлюкс та підвищити рівень кортизолу, сприяючи стресу.

Кава зранку - 7 побічних ефектів

Дієтологиня Діпті Локешаппа розповіла, до чого може призвести вживання кави натщесерце:

Відео дня

Тривога і нервозність. Кофеїн є стимулятором, який може підвищити концентрацію уваги та рівень енергії. Однак вживання його натщесерце може посилити занепокоєння та нервозність.

Ризик підвищення кислотності шлунка. Поєднання кофеїну та високого рівня кислотності може подразнювати слизову оболонку, що призводить до дискомфорту, печії та навіть кислотного рефлюксу. Усе це може сприяти розвитку серйозніших шлунково-кишкових захворювань, як-от гастрит або виразкова хвороба, зазначила лікарка.

Проблеми з травленням. Стимулювальна дія кофеїну може посилити перистальтику кишківника, потенційно спричиняючи діарею або спазми у животі.

Незасвоєння поживних речовин. Кава містить сполуки, відомі як дубильні речовини, які можуть перешкоджати засвоєнню деяких поживних речовин, включно із залізом та кальцієм.

Підвищена реакція на стрес. Кофеїн стимулює вивільнення наднирковими залозами кортизолу, який часто називають гормоном стресу. Його підвищений рівень може мати згубні наслідки для здоров'я. Це може спричинити ослаблення імунної функції, збільшення ваги та розлади настрою.

Коливання рівня цукру в крові. Кофеїн може впливати на чутливість до інсуліну та метаболізм глюкози, що призводить до коливань рівня цукру в крові.

Зневоднення. Кофеїн є сечогінним засобом і може призвести до збільшення втрати рідини з організму.

Як ви тепер знаєте, вживання кави натщесерце може мати низку згубних наслідків як для фізичного, так і для психічного здоров'я. У зв'язку з цим фахівці радять вживати її після сніданку.

Раніше було названо п'ять причин, чому краще пити чорну каву.

Вас також можуть зацікавити новини: