Незвичний пітон підокрив мережу / Newsweek

Дуже незвична змія зі смайликом на спині стала вірусною в соціальних мережах.

Як повідомляє Newsweek, селекціонер Бренден Ніколсон поділився незвичним плазуном у соціальних мережах. Відео зі "смайликовою" змією переглянули мільйони людей. 

"Змія вилупилася у січні. Я вів прямий ефір в TikTok. Хтось написав, що у змії є смайлик. Я був дуже стурбованим, коли побачив це", - сказав Ніколсон.

Відтоді її незвичайні позначки стали ще більш чіткими. Зараз смайлик має гарний контур. 

Ніколсон зазначив, що це кулястий пітон на ім'я Смайлі. Селекціонер вже помітив риси характеру рептилії - вона дуже мила і слухняна.

Малюнок на лусці Смайлі викликаний генетичною мутацією, яка спричиняє біле забарвлення частин тіла. Такий геном трапляється у багатьох тварин. Дивним чином смайлик на лусці пітона виявився таким ідеальним.

Кулясті або королівські пітони є рідними для західної та центральної Африки на південь від Сахари. Ці змії виростають майже до 2 метрів у довжину і отримали свою назву на честь схильності згортатися в клубок під час стресу.

Змії неотруйні, і замість цього вбивають свою здобич за допомогою удушення. Це одні з найпопулярніших домашніх змій. Вони можуть жити надзвичайно довго - одна з особин в зоопарку Сент-Луїса живе 62 роки.

Смайлі став вірусним у соціальних мережах: одне відео з ним набрало понад 2,9 мільйона переглядів. Ще одне відео, опубліковане в TikTok у червні набрало понад 450 000 переглядів.

"Ого, це найкрутіший візерунок, який я коли-небудь бачив на змії!" - написав один з користувачів. Інші коментатори його підтримали.

Деякі користувачі нагадали, що пітона з подібним малюнком у 2021 році продали за 6000 доларів. Селекціонера запитали, чи не планує він продати змію.

"Я б хотів, але це мало б бути набагато більше, ніж тисячі доларів", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно у штаті Техас (США) жінка посеред ночі знайшла змію. Плазун "окупував" унітаз та визирав звідти кілька разів. 

Вас також можуть зацікавити новини: