Названо сім речей, які не варто робити в літаку / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pinterest.com

Під час подорожі у літаку є негласні правила етикету, якими деякі пасажири нехтують. Як пише The Hill, опитування, проведене системою онлайн-подорожей Skyscanner, показало, що є сім особливостей поведінки, які найбільше дратують пасажирів.

7. Попросити когось помінятися місцями

Майже третина респондентів погодилися, що просити когось залишити місце, яке вони забронювали на рейсі, і помінятися місцями – це нетактовно.

6. Використання обох підлокітників

Рівна кількість респондентів заявили, що попутники, які використовують обидва підлокітники, також порушують етикет.

Відео дня

Багато хто вважає, що пасажир посередині, який не має вільного доступу до проходу та не може схилитися на стіну, отримує обидва підлокітники як різновид втішного призу. Однак інші експерти з етикету не погоджуються з цим і стверджують, що підлокітники в літаку слід вважати зонами загального користування.

5. Відкидання сидіння

Стільки ж пасажирів (31%) також не співчувають пасажирам, які відкидають сидіння під час польоту.

Через вузькі розміри сидінь, особливо в економ-класі, відкидання сидіння стало суперечливою темою. Експерти з етикету радять запитати людину позаду вас, чи можна відкинутися, перш ніж це зробити, щоб зберегти дружні стосунки під час польоту.

4. Зняття взуття або шкарпеток

35% респондентів сказали, що відмова від взуття є одним із "найобразливіших" порушень етикету в літаку.

Деякі авіакомпанії наприклад, залишають за собою право виводити пасажирів, "які ходять босоніж" або мають "неприємний запах".

3. Розмовляти з незнайомими людьми, бути балакучим сусідом

Чотири з 10 респондентів (39%) вважають зав'язування розмови з незнайомцями в літаку та "балакучість" під час польоту образливим.

Щоб уникнути небажаного спілкування, експерти радять одягати навушники – це сигналізуватиме людям, що ви не налаштовані на спілкування.

2. Використання гучного зв'язку

Понад 40 відсотків опитаних погодилися, що відмовитися від використання навушників і змусити решту літака слухати ваше відео чи музику є одним із найобразливіших порушень етикету.

1. Особиста гігієна

На першому місці (42%) з найбільш образливих порушень етикету в літаку, за словами учасників опитування, був особистий догляд, включаючи фарбування нігтів, стрижку нігтів, підстригання бороди тощо.

"Не варто чистити зуби, чистити вуха, використовувати електробритву чи наносити засіб для засмаги в літаку. Ви не вдома, і це не ваш особистий туалет", - зазначається у статті.

Раніше стюардеса назвала огидні туалетні звички пасажирів під час польоту. Так, вона заявила, що пасажири часто не миють руки після відвідування туалету. Вона також зазначила, що часто пасажири не закривають двері в туалет та залишають за собою безлад.

Вас також можуть зацікавити новини: