Щоб приготувати смачний шоколадний пиріг не обов'язково обирати складний рецепт з великою кількістю інгредієнтів. Професійний пекар Ора Коен з гастрономічного блогу придумав рецепт десерту з 3 інгредієнтів.
"Цей шоколадний пиріг із трьох інгредієнтів — найпростіший спосіб приготувати шоколадний пиріг, і він має неймовірний смак! Цей шоколадний пиріг вологий, насичений смаком і швидкий", - цитує його слова Еxpress
Для бісквіта потрібно взяти:
- шоколадне печиво "Орео" або інше - 350 г;
- молоко - 224 г;
- розпушувач - 1 ч.л.
Для шоколадного ганаша треба буде змішати 100 г чорного шоколаду та 100 г жирних вершків.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Змастіть форму маслом та вистеліть пергаментом.
Подрібніть печиво у крихту. Додайте до нього молоко і розпушувач, має вийти однорідне тісто.
Вилийте його у форму і випікайте протягом 20 хвилин. Перевіряйте на готовність за допомогою зубочистки.
Залиште його охолонути протягом 15 хвилин у формі, перш ніж діставати.
Для ганаша змішайте вершки та шоколад, розігрійте їх у мікрохвильовці. Має вийти однорідна суміш.
Далі потрібно полити торт шоколадним ганашем і дати йому застигнути кілька хвилин, перш ніж різати на шматочки. Цей пиріг краще подавати з кулькою морозива та прикрасивши свіжими фруктами та ягодами.
Раніше УНІАН писав, як приготувати швидкі макарони з шинкою за 15 хвилин.