Едгар По любив пити яєчний лікер / фото ua.depositphotos.com

Едгар Аллан По прославився не тільки своїми творами, а й мав репутацію людини, яка часто вживає велику кількість алкоголю.

Як повідомляє Tasting Table, письменник вживав не традиційний міцний алкоголь, а класичний яєчний лікер.

Цей напій здається цікавим вибором, враховуючи, що зазвичай він потрапляє в коктейльний репертуар лише під час зимових свят. Крім того, багато хто каже: "Ніколи більше", вперше спробувавши його на смак. Одним з його недоліків є яйця та загальна консистенція. У багатьох рецептах використовуються саме сирі яйця, що може викликати відразу.

Відео дня

Такий випадок із авторським сімейним рецептом "Падіння дому Ашер", який є в їхній кулінарній книзі з 1790 року. Однак рецепт родини По не для слабкодухих.

Для його приготування треба взяти жовтки семи яєць, цукор, молоко, ром, бренді, мускатний горіх та вершки. Напій має густу текстуру, схожу на заварний крем, із дуже алкогольним присмаком. Готувати його треба два дні, щоб дозволити смакам рому та бренді поєднатися з яйцями, цукром і молочними інгредієнтами.

Водночас радять не додавати яєчні білки. Сім’я По збивала їх у піну, яка використовувалася для доповнення яєчного лікеру разом із мускатним горіхом. Якщо вам подобається ідея пити, як цей видатний американський письменник, але ви не можете терпіти думки про яйця, подумайте про те, щоб приготувати веганський яєчний лікер, у якому використовуються замінники молочних продуктів, такі як мигдальне молоко та горіхи кеш'ю, щоб збільшити в’язкість.

Алкоголь можна замінити цитрусовими, кокосовими вершками, ванільним екстрактом та навіть морозивом.

Улюблені рецепти відомих людей

Західні ЗМІ жваво публікують рецепт яєчного скремблу Люсі Лью на тлі нещодавньої прем'єри її серіалу. Американська зірка тайського походження, можливо, вже відома комусь за своєю роллю в серіалі "Чому жінки вбивають".

УНІАН розповідав, що Дженіфер Еністон їсть на сніданок і як це приготувати.

Колишній особистий шеф-кухар Діани розповів, що однією з найулюбленіших страв принцеси Ді був простий томатний мус.

Вас також можуть зацікавити новини: