Дієтолог розповіла про свій типовий список покупок у продуктовому магазині / ua.depositphotos.com

Середземноморська дієта вважається одним із найздоровіших способів харчування, і ви можете слідувати їй, використовуючи продукти з місцевого продуктового магазину, розповіла дипломований дієтолог Шила Пракаш у коментарі Business Insider.

Пракаш поділилася своїм типовим списком продуктів для приготування поживних і смачних страв, до якого входять листова зелень, свіжі цитрусові, бобові та цільнозернові продукти. І всі їх ви з легкістю зможете знайти в магазині поруч із домом.

Як зазначає Пракаш, одним з її основних продуктів у походах по магазинах є листова зелень, оскільки це зручна і корисна складова практично до будь-якої страви, адже її не потрібно готувати.

Відео дня

Крім того, зелень багата на вітаміни, такі як вітамін К, мінерали, такі як кальцій і залізо, а також антиоксиданти, які корисні, наприклад, для захисту вашого мозку з віком.

Пракаш також завжди запасається лимонами, щоб надати яскравості та складності різноманітним стравам. Додавання кислотності до овочів може допомогти посилити смак, створюючи смачну і багату поживними речовинами їжу без м'яса (під час середземноморської дієти його слід вживати в помірних кількостях).

Лимони також є хорошим джерелом вітаміну С, який підтримує здорову імунну систему.

Пракаш сказала, що на її кухні регулярно чергуються боби всіх видів, як консервовані, так і сушені, оскільки це чудове джерело білка і клітковини.

Квасолю навіть називають суперпродуктом довголіття, оскільки її зазвичай їдять у тих регіонах світу, де люди, найімовірніше, доживуть до 100 років (або навіть старше). У короткостроковій перспективі вживання більшої кількості бобових має такі переваги, як підтримання здоров'я травлення і допомагає вам довше почуватися ситим після їжі.

Завершуючи список предметів першої необхідності, Пракаш сказала, що вона часто використовує корисні вуглеводи у вигляді полби.

"Мені просто подобається її текстура, горіховий смак, і її дуже приємно їсти", - сказала вона.

Полбу можна використовувати в рецептах, у яких потрібен рис або макарони, наприклад, для закріплення нежирного джерела білка, такого як курка, особливо в пікантних стравах, щоб зерна могли увібрати весь цей смак.

На відміну від більш очищених зерен, таких як білий рис, полба багата поживними речовинами, такими як білок, клітковина, вітаміни групи B і магній.

Раніше грецький шеф-кухар розповіла, які основні продукти вона використовує в середземноморській дієті. Це, зокрема, оливкова олія першого холодного віджиму, різні види бобів і бобових, горіхи та багато зелені.

Вас також можуть зацікавити новини: