Дієтологиня радять використовувати метод приготування яєць кодлінг / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологиня Андреа Соарес із Top Nutrition Coaching назвала один із найкращих способів приготування яєць, який зберігає більше поживних речовин, передає Health Digest.

"Яйця - класика сніданків, джерело білка й один із найбільш універсальних продуктів... Хоча яйця багаті поживними речовинами, такими як білок, вітаміни групи B і корисні жири, спосіб їхнього приготування може суттєво вплинути на те, скільки цих корисних речовин засвоїть організм", - ідеться в публікації.

Щоб отримати максимум, дієтологиня радить використовувати метод приготування яєць кодлінг:

Відео дня

"Це ніжне приготування яйця в гарячій (але не киплячій) воді - щось на кшталт теплої ванни для яйця. Оскільки температура нижча, ніж під час інших способів (наприклад, смаження або варіння круто), це допомагає зберегти чутливі поживні речовини, як-от деякі вітаміни групи B і антиоксиданти".

Крім того, оскільки кодлінг не вимагає масла або вершкового жиру, він знижує кількість шкідливих жирів у страві.

Також, за словами Соарес, кодлінг дає більш ніжне і легке яйце, за якого білок схоплюється, а жовток залишається рідким.

"До того ж рідкий жовток може навіть поліпшити засвоєння жиророзчинних вітамінів (A, D, E і K), особливо якщо його поєднувати з іншими корисними жирами у страві", - пояснила дієтологиня.

При цьому вона попередила, що, якщо яйце не повністю приготоване, як під час кодлінгу, існує невеликий ризик сальмонели. Тому експертка порадила використовувати пастеризовані яйця, які піддаються легкій термічній обробці для знищення бактерій.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зварити ідеальне яйце-пашот.

Вас також можуть зацікавити новини: